Biografie

Suzanne Roels, sopraan

Al jarenlang bundelt de sopraan Suzanne Roels haar liefde voor opera en theater om bijzondere voorstellingen en concerten te geven, zoals Les Bijoux, In de ban van de Roos, Concert in Heaven, Song to the Moon, Liefde – Water – Magie en Verstilling en haar zelfgeschreven Sprookjesconcert over een piraat en drie prinsessen: Hilaria, Dramaria en Lalaria. Humor, drama en ontroering wisselen elkaar af in deze voorstelling vol aria’s, liederen en meer.

Suzanne Roels heeft een brede achtergrond met zang, dans en toneel, die terug te zien is in haar creaties als zingende engel, de Hoge C-Meermin en de Venetiaans gemaskerde Donna Suzanna, waarmee ze een breed publiek laat genieten van de prachtige operamuziek.

Suzanne studeerde in Engeland aan de Guilford School of Acting, waar ze zangles kreeg van de bekende operazangeres Maureen Morell. Terug in Nederland acteerde ze in diverse toneelstukken, soaps, commercials en films en bekwaamde ze zich via workshops en masterclasses in binnen- en buitenland bij vocalisten van naam en faam. Ter uitbreiding van haar vocale inzicht volgde ze ook meerdere seminars aan het Lichtenberg Institut für angewandte Stimmfysiologie in Duitsland. Suzanne werkte met operaregisseuse Elsina Jansen en studeerde bij David Wilson Johnson en Linda Rands. Tegenwoordig studeert ze bij de mezzosopraan Christa Pfeiler.
CoverLB
Suzanne treedt al jaren op en geeft regelmatig concerten en recitals met haar vaste pianist Maarten Hillenius. Ze wordt regelmatig gevraagd om te zingen tijdens bijzondere gelegenheden, zoals tijdens de opening van Sail Amsterdam; in het nieuwe BIM-huis tijdens de opening van het themajaar Amsterdam, stad aan het water; op de Parade; de kaarsjesavond in Gouda; voor het Prins Bernhard Cultuurfonds; het Paauw Vijver Concert in Wassenaar, Weilandconcert op Landgoed De Haere, De Brabantse Dag, en met haar zelfgeschreven Sprookjesconcert in schouwburgen, kerken en kastelen.

In november 2013 verscheen ‘Les Bijoux’, haar CD met Franse liederen van 
Fauré, Chausson, Hanh en Duparc. Begeleid door pianist Maarten Hillenius. Ter voorbereiding op de cd werkten zij met Ruldolf Jansen en Robin Bowman.